Alle collectiesMontr Rapportage app Specifieke issues
Verstoethaspelen woorden - Edge browser

Onverklaarbare aanpassing van woorden in de Montr app

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms worden gebruikers geconfronteerd met woorden die om onverklaarbare reden worden aangepast in de Montr app.

Deze gebruikers werken altijd vanuit de Microsoft Edge browser. En dat is dan ook de reden voor het 'verstoethaspelen' van woorden. Het woord 'Arts' wordt dan bijvoorbeeld om onverklaarbare wijze veranderd in 'Art'.

In het uiteindelijke verslag (PDF) staan dan weer de normale woorden. Onverklaarbaar toch?

Nou, de verklaring is simpel. En het issue is eenvoudig op te lossen. Schakel de optie 'automatisch vertalen' uit in de browser instellingen. Deze optie is vaak ongemerkt aangezet en is de veroorzaker van de problemen omdat deze functie vervolgens ongemerkt en willekeurig woorden gaat vertalen.

Standaard wordt Microsoft Edge automatisch pagina-vertalingen gevraagd.

Ga als volgende te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Selecteer in de bovenhoek van de browser Instellingen en meer > Instellingen.

2. Selecteer Talen.

3. Schakel Aanbieding uit om pagina's te vertalen die niet in een taal staan die ik lees.

Het uitschakelen van deze functionaliteit staat in meer detail beschreven bij Microsoft Support.