Dagelijks gebruik

Hoe de app en noodknop te gebruiken

Meer dan een week geleden bijgewerkt
  1. Wanneer u op huisbezoek gaat voert u bij voorkeur het huisadres in. Dit is heel eenvoudig. Enkel de combinatie van postcode en huisnummer is voldoende.

Dit adres is vooral belangrijk wanneer u de noodknop gebruikt in hoogbouw.

Naast het ingevoerde adres wordt bij een noodmelding altijd de gps locatie meegezonden. Dit geeft de centralist van de meldkamer voldoende houvast voor een snelle en accurate opvolging.

2. Indien u zich in een onveilige situatie bevindt drukt u binnen twee seconden tweemaal op de noodknop. Vervolgens hoort u een piep. Dit betekent dat de noodmelding succesvol is verzonden en wordt opgepakt door de meldkamer.

3. Aansluitend treedt het met de organisatie overeengekomen actieprotocol in werking. U wordt altijd eerst teruggebeld door de meldkamer. Zorg er dus voor dat het meldkamer nummer in uw contacten staat. Vraag het nummer desgewenst na bij de Montr helpdesk: helpdesk@montr.nl

4. Het drukken op de noodknop is eenvoudig, en kan vanwege de vormgeving van de knop ook snel en eenvoudig op de tast plaatsvinden.

5. Het is belangrijk dat u met enige regelmaat oefent hoe een alarm te doen uitgaan. Dit is belangrijk voor de routine, bekendheid met noodknop en app en geeft vertrouwen.

Daarom is er een testmodus in de app ingebouwd. Activeer deze 'testmodus' en druk tweemaal binnen twee seconden op de knop. U ziet vervolgens dat het alarm succesvol is geactiveerd, maar met een belangrijke kanttekening, namelijk zonder dat de meldkamer is geactiveerd! Ook geeft de noodknop geen geluid af (dit is om de batterij te sparen), wel ontvangt u een mail met bevestiging van een succesvolle testmelding.