App plaatsen in startscherm

Zichtbaar worden in het app overzicht op smartphone en tablet

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zoals ongetwijfeld bekend is de rapportage app een zogenaamde webapplicatie. Deze kan dus als website worden benaderd in de bekende webbrowsers zoals Chrome, Safari en Edge. De app kan dus (nog) niet worden gedownload in de app store maar moet worden bezocht via www.montr.app

Echter, omdat onze applicatie een zogenaamde 'progressive' webapplicatie (PWA) is kan deze ook worden getoond als een app, in uw app overzicht. Dat is natuurlijk hartstikke handig.

Hoe doet u dit dan?

Voor zowel tablet als smartphone geldt dezelfde werkwijze:

iPhone (of iPad)

1. Start de “Safari” webbrowser

2. Tap de “deel” button – midden onderaan de pagina

3. Selecteer de optie “Zet op beginscherm”

4. Geef de app een naam en het app icoon wordt op het startscherm geplaatst.

Android telefoon:

1. Start de “Chrome” webbrowser.

2. Tap het menu icoon (3 puntjes rechterbovenhoek) and tik ‘Add to homescreen’

3. Je kunt nu ook de naam voor de ‘shortcut’ invoeren en Chrome plaatst het icoontje in het startscherm.

Nadat u deze stappen doorlopen heeft verschijnt de Montr app in het app overzicht van uw telefoon: