Deelrapporten - koppelen vragen - uitbreiding februari '23

Rapport specifieke secties -koppelen van vragen & antwoorden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de maand februari zijn verschillende functionaliteiten aan de applicatie toegevoegd. Dit naast de gebruikelijke kleinere optimalisaties en bugfixes. De belangrijkste uitbreidingen zijn:

We hebben allereerst de mogelijkheid toegevoegd om een apart PDF verslag van een specifieke sectie van de vragenlijst aan te maken. Hiermee creëert u een apart verslag van een specifiek onderdeel van de vragenlijst. Bijvoorbeeld wanneer u een deel van het onderzoek wil doorsturen aan een derde partij.

Dit is een generieke instelling die altijd wordt getoond wanneer u het verslag bekijkt. Selecteer de optie:

En kies vervolgens welk deel van het verslag in een aparte rapportage moet worden opgesteld:

De tweede uitbreiding betreft de mogelijkheid om vraag - antwoord combinaties te koppelen. Hiermee voorkomt u dat een gelijke vraag, of antwoord meerdere malen moet worden ingevuld. Dit gebeurt dan automatisch.

Deze instelling kan in iedere vragenlijst worden geactiveerd. Het is hierbij vanzelfsprekend wel van belang dat het hetzelfde vraagtype (open- of meerkeuzevraag) betreft.

In de beheeromgeving kan dit worden aangepast. Open hiervoor de vraag, selecteer de optie 'add connected step':

Selecteer vervolgens de vraag waarmee 'gekoppeld' moet worden:

Als een vraag al gekoppeld is ziet u de optie 'edit connected step'

Wanneer u een antwoord invult bij één van de gekoppelde vragen, verschijnt het antwoord ook automatisch bij de andere gekoppelde vragen.