Verslag synchroniseert niet

Blauw 'wolkje' bij verslag

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sommige gebruikers van de Montr rapportage app maken het verslag op de iPad en stappen later over op de laptop/ desktop om het verslag verder uit te werken en af te ronden. Dit gaat eigenlijk altijd goed.

Echter, in een enkel geval komt het voor dat het verslag op de iPad nog aan het synchroniseren is terwijl u al op de computer verder gaat in het verslag. Daarvan raakt de Montr app soms in de war. Welke versie is dan de juiste?

De app geeft dan de waarschuwing af dat er een synchronisatie conflict is. Er staat dan een blauw wolkje bij het verslag.

De oplossing is overigens erg simpel. Open het verslag en rechts op de pagina staat de knop 'versiebeheer' geef vervolgens aan dat dit de versie is die u wilt behouden.

Let hierbij natuurlijk op dat u deze handeling uitvoert op het apparaat waarop u het verslag heeft opgesteld!

Dit wordt onderstaand ook nog toegelicht in een kort filmpje

Het is overigens ook goed om te weten dat u zowel in de beheeromgeving als in de app waarmee u uw op huisbezoek gaat kunt controleren wanneer het device voor het laatst de gegevens heeft gesynchroniseerd.

Deze laatste synchronisatie geeft u meteen een goed beeld van de status. Is inderdaad alle door u ingevoerde data gesynchroniseert? Let wel, de applicatie werkt op een dusdanige wijze dat iedere mutatie die doorvoert (tekstinvoer, meerkeuze selectie foto etc.) door de app meteen wordt weggeschreven.

Normaliter moet het laatste tijdstip van synchronisatie dus min of meer overeenkomen met de laatste invoer in de app/ dan wel afronding van het onderzoek.

Het laatste tijdstip van synchroniseren wordt rechtsboven getoond, op de eerste pagina van het onderzoek:

Ook de beheerder kan de laatste synchronisatie controleren door op het onderzoek te klikken in zijn of haar overzicht. Het tijdstip wordt dan getoond rechtsboven op de pagina: