Invoeren telefoonnummer

Probleem bij invoeren telefoon bij adresgegevens?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

We ontvangen soms wel eens vragen over het invoeren van het telefoonnummer. Kunnen hier alleen 06 nummers in worden gevoerd, of ook normale nummers?
ā€‹
Omdat er een vast en strict format wordt gehanteerd bij het invoeren kan dit wel eens tot een foutmelding leiden. Wat is dan het juiste format?

• Allereerst is het van belang dat ieder telefoon nummer - mobiel of vast nummer- begint met +31 gevolgd door een spatie

• Vervolgens valt de eerste 0 uit het mobiele of vaste nummer weg.

• De vaste lijn van Montr (070-22 11 993) wordt dan +31 70221199

• Idem voor de mobiele nummers, dit wordt dan +31 612345678

Het ziet er dan als volgt uit in de app:

Waarom is dit vaste format noodzakelijk zult u denken? Het afdwingen van dit format maakt het mogelijk om aanvullende functionaliteiten mogelijk te maken zoals het sturen van een SMS met activeringscode om het verslag te kunnen downloaden, of een dag voor de afspraak een reminder per SMS toe te zenden.