Noodknop integratie

Personenalarmering direct vanuit de app

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast de Montr rapportage app bieden we ook een applicatie voor personenalarmering. Dit betreft een uitgebreid platform dat zich de laatste jaren ruimschoots heeft bewezen. Deze dienstverlening wordt aangeboden door Montr Safety Solutions en beschikt over eigen meldkamer integraties.

In de Rapportage app bieden we nu ook een zogenaamde noodknop integratie waarbij er vanuit de rapportage app een noodmelding kan worden gedaan. Deze noodmelding wordt vervolgens afgehandeld door de Montr Noodknop applicatie.

De noodmelding kan hiermee worden doorgezet naar een officiële (PAC) meldkamer voor alarmafhandeling en doormelding . Gelijktijdig kunnen we ook de collega's informeren. Het is echter ook mogelijk om alleen de collega's te informeren dat er een noodmelding is gedaan. Om deze functionaliteit te activeren heeft de app (via de browser) wel toegang nodig tot de locatie instellingen. U moet deze toestemming dus verlenen anders werkt de knop niet.

Hoe werkt het doen van een noodmelding via de app? Als we deze functionaliteit voor de betreffende medewerker hebben geactiveerd ziet deze in de rapportage een schuifje. Deze schuif/ slider zit afhankelijk van de schermpositie boven of onder aan de pagina. Als de app op de telefoon is geïnstalleerd wordt deze normaliter onderaan de pagina getoond. Op de iPad verschijnt de slider bovenaan als de iPad horizontal wordt vastgehouden (landscape modus) en onderaan als de iPad verticaal wordt vastgehouden (portrait modus). Dat ziet er als volgt uit op de iPad in portrait:

Op de iPhone is de slider als volgt zichtbaar:

Wanneer de iPad gekanteld wordt naar landscape is deze rechtsboven zichtbaar.

Het activeren van het alarm is simpel maar doeltreffend. Schuif de slider naar links (zie pijl) en houdt deze twee seconden in de meest linker positie. Vervolgens wordt het alarm verzonden. Als deze succesvol ontvangen en verwerkt is door de meldkamer geeft de app een waarschuwingsgeluid af (let erop dat het geluid van het apparaat aanstaat). Dit werkt alsvolgt (met geluid op het einde van de video):

Wanneer u de Rapportage app op kantoor op uw desktop gebruikt dan hoeft de schuif/ slider natuurlijk niet getoond te worden. Onder de knop instellingen kunt u dit dan voor dit specifieke apparaat uitschakelen.

Onder instellingen kunt u tevens de test modus kunt activeren. Hiermee kunt u een proefalarm doen zonder de meldkamer en/ of collega's te alarmeren. De test modus helpt u om feeling te krijgen voor het alarmeren. We raden u aan om dit periodiek - elke drie maanden- even te oefenen. Wanneer de testmodus actief is ziet u dit ook aan schuif/ slider:

Als men zo'n testmelding doet dan ontvangt de gebruiker een bevestiging per email dat de test succesvol is doorlopen. De testmodus kan vervolgens in de instellingen weer worden uitgeschakeld.

Wat gebeurt er eigenlijk met zo'n noodmelding? Hoe weet men dan wie en waar ik ben?

Als er een noodmelding wordt gedaan dan weet onze applicatie al wie u bent, wat uw gegevens zijn en wie uw manager is. Ook weet de app de gps locatie en welk adres/ naar wie u onderzoek doet. Al deze gegevens kunnen direct worden doorgezonden naar de meldkamer voor alarmafhandeling.

Uw organisatie kan er ook voor kiezen enkel de collega's te informeren. Deze ontvangen dan per telefoon de melding dat u een noodmelding heeft gedaan, de gps coordinaten worden gelijktijdig per flash-sms doorgezonden.