Blokkeren bij foutieve inlog -melding afgerond onderzoek - updates augustus '24
Blokkeren bij foutieve inlog -melding afgerond onderzoek - updates augustus '24

Een overzicht van de updates en uitbreidingen in de maand augustus

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Augustus is een vakantiemaand, zo ook bij Montr. De bezetting was geringer dus het aantal updates en uitbreidingen is beperkt. Daarnaast is er veel tijd gaan zitten in het doorvoeren van onderhoud en kleine bugfixes en optimalisaties.

Een belangrijke aanpassing waar gebruikers die geen gebruik maken van SSO (Single Sign On)veel plezier in zullen hebben is een aanpassing van de wijze waarop de app omgaat met een foutief ingevoerd wachtwoord .

Voorheen werden alle foutieve inlogpogingen onthouden en bij de vijfde keer dat u foutief inlogde werd het account voor 1 uur geblokkeerd. Hoewel dit blokkeren een erkende veiligheidsmaatregel is om te voorkomen dat kwaadwillenden met bots op uw account kunnen inloggen bleek deze strenge implementatie ook te kunnen worden afgezwakt zonder dat dit nu effect heeft op de veiligheid.

Wat hebben we aangepast? Bij iedere keer dat u nu succesvol inlogt worden de mislukte pogingen weer gewist. U begint dan weer op nul. Daarnaast wordt nu bij de vijfde achtereenvolgende mislukte poging om in te loggen uw account voor slechts 5 minuten geblokkeerd in plaats van 1 uur.

Een andere update die we hebben doorgevoerd is de mogelijkheid dat een beheerder van de applicatie een mailtje ontvangt wanneer een adviseur een onderzoek heeft afgerond. Dit is een specifieke functionaliteit die voor lang niet alle organisaties interessant zal zijn, maar we willen deze optie wel benoemd hebben. Deze instelling kan in de beheeromgeving desgewenst geactiveerd worden. Selecteer hiervoor bij 'instellingen', de optie 'configure' bij 'Bericht bij afronding rapportage'.

Vervolgens geeft u hier aan welke administrators er een bericht per mail moeten ontvangen nadat een onderzoek is afgerond:

Zoals gemeld zijn er verdere meerdere bugfixes doorgevoerd en is er onderhoud uitgevoerd aan de onderliggende codebase.