Uitlezen gegevens ID bewijs

Automatisch uitlezen persoonsgegevens

Deze week bijgewerkt

Met het vraagtype 'personal details' krijgt u de mogelijkheid om snel de gegevens van (meerdere) personen te noteren. U kunt er hierbij ook voor kiezen om het ID bewijs van aangetroffen personen door de app te laten 'uitlezen'.

Hierbij wordt er een foto gemaakt van het ID bewijs en worden de geselecteerde velden (indien zichtbaar in het document) automatisch uitgelezen. En voor de volledigheid, een actieve internetverbinding is noodzakelijk.

Vooral bij buitenlandse ID bewijzen scheelt dit veel tijd. De applicatie kan alle gangbare ID bewijzen (paspoort, ID-kaart, rijbewijs, verblijfsvergunning) verwerken. Alle paspoorten ter wereld en alle Westerse ID- en Rijbewijzen.

Omdat het een automatische verwerking betreft is het voor een snelle en betrouwbare verwerking nodig dat:

• Zowel de voor als achterkant van het ID-bewijs wordt gefotografeerd.

• De voor- en achterkant van het ID-bewijs worden in dezelfde positie gefotografeerd.

• De foto een neutrale achtergrond heeft (dus niet andere documenten op de achtergrond)

• De foto van het ID bewijs moet niet inzoomen.

Als beheerder van de applicatie kunt u zelf instellen welke velden er moeten worden ingevuld. De velden zijn voorgedefinieerd. Bij het selecteren van de optie 'AI herkende velden',

en kunt u vervolgens de velden selecteren die in de app moeten worden ingevuld:

Met deze functionaliteit kunt u sneller en zonder fouten de persoonsgegevens uit ID bewijzen overnemen.

Indien de foto van slechte kwaliteit is en wanneer de applicatie moeite heeft de persoonsgegevens uit te lezen en de waarschijnlijkheid (van een juiste weergave) zakt wordt er overigens een waarschuwing in rode tekst getoond in de app:

Daarbij is het natuurlijk altijd verstandig na te gaan of de gegevens goed zijn uitgelezen en correct zijn verwerkt.

Privacy & security compliance
Hoe worden de gegevens verwerkt? De wijze om toegang tot Document Intelligence te authenticeren is door de Document Intelligence API-sleutel (van Montr) te gebruiken. Elk verzoek naar de service-URL moet een authenticatie-header bevatten. Deze header geeft een API-sleutel (of token indien van toepassing) door, die wordt gebruikt om de services te valideren. Gegevens worden verwerkt in hetzelfde datacentrum (West Europa, Haarlemmermeer) waar de Montr applicatie wordt gehost.

Beveilig gegevens in doorvoer: alle eindpunten van de gebruikte Azure AI-services, inclusief de Document Intelligence API URL's, gebruiken HTTPS URL's voor het versleutelen van gegevens tijdens doorvoer. Het besturingssysteem van de client moet Transport Layer Security (TLS) 1.2 ondersteunen voor het aanroepen van de eindpunten.

Versleutelt invoergegevens voor verwerking. De inkomende gegevens worden verwerkt in dezelfde regio waar de Document Intelligence resource is gemaakt. Wanneer de foto van het ID bewijs wordt geupload, start het proces van het analyseren om alle tekst te extraheren en de structuur en belangrijkste waarden in een document te identificeren. Deze gegevens en resultaten worden dan tijdelijk versleuteld en opgeslagen in Azure Storage.

Het aansluitend “Resultaten ophalen” van het uitgelezen ID bewijs wordt geverifieerd met dezelfde API-sleutel die is gebruikt om de bewerking “Analyseren” aan te roepen om ervoor te zorgen dat niemand anders toegang heeft tot deze gegevens. Vanzelfsprekend worden de verwerkte data niet gebruikt voor training van de achterliggende modellen, of andersoortige doeleinden. Deze worden na 24 uur verwijderd.